AMSTERDAM - Experience Hendrix, het bedrijf dat over de rechten beschikt van de muziek van Jimi Hendrix, betwijfelt de authenticiteit van een sekstape waarin de gitarist te zien zou zijn.

Afgelopen week verscheen een dvd met beeldmateriaal van elf minuten waarin een man, die lijkt op Hendrix, te zien is terwijl hij seks heeft met drie verschillende vrouwen. De dvd is uitgebracht door filmmaatschappij Vivid Entertainment.

Verbolgen

Experience Hendrix heeft in een verklaring laten weten niet blij te zijn met het beeldmateriaal. "Het is een poging om de reputatie van een overleden artiest, die zichzelf er niet tegen kan beschermen, naar beneden te halen. Wij zijn zeer verbolgen over deze actie."

Verontwaardigd

Steven Hirsch, een van de bazen van Vivid Entertainment, reageerde in een verklaring vol verontwaardiging. "Vivid heeft veel tijd en geld gestoken om de echtheid van de tape vast te stellen en wij weten zeker dat het Jimi Hendrix is."

Twijfels

De auteur van de Hendrix-biografie 'Room full of mirrors', Charles R. Cross, zegt de film ook gezien te hebben. Ook hij betwijfelt of het de gitarist betreft. Volgens hem zijn het gezicht en de neusgaten anders dan die van Hendrix. De man in de film droeg ook meer ringen in zijn oren dan de gitarist, aldus Cross.