AMSTERDAM - Jos Brink heeft nooit getwijfeld over het succes van Carlo Boszhard. "Hij voorspelde me dat ik Wedden Dat zou overnemen, gelukkig zou worden in de liefde en een musicalrol zou krijgen", zegt de presentator vrijdag in de livechat van De Telegraaf.

Het nieuwe programma van Boszhard, 'Ik wed dat ik het kan', is vanaf zaterdag op RTL 4 te zien.

De overleden presentator Brink is altijd een groot voorbeeld geweest voor de quizmaster. Hij deed Brink vaak na in zijn programma, al zou hij dat nu niet gauw meer doen. "Uit respect zal ik Jos Brink nu niet meer imiteren zonder toestemming van zijn levenspartner Frank Sanders."

Liefde

In de liefde is de 38-jarige Boszhard erg gelukkig met zijn vriend Herald. "Hij weet hoe druk ik ben en legt geen beslag op me. Ik wil de rest van mijn leven met hem delen", zegt hij.

Ook bij zijn moeder valt zijn nieuwe partner in de smaak. "Herald is helemaal goedgekeurd. Ze doen samen de was en mijn moeder heeft gisteren voor hem gekookt."

Talent

In Nicolette van Dam, die samen met hem 'Ik wed dat ik het kan' presenteert, ziet de presentator een nieuw talent. "Ze komt van Jetix.

Ik geloof dat eerst kinderprogramma's maken altijd helpt. Dat heb ik met Telekids ook gedaan. Zelf ben ik gek op kinderen." Zelf een kind opvoeden is niets voor hem. "Ik ambieer niet zelf vader te zijn. Ik zou te weinig tijd aan ze kunnen besteden."