LONDEN - De Britse overheid waagt een tweede poging de Amerikaanse rapper Snoop Dogg voor altijd de toegang tot het koninkrijk te ontzeggen. Dat meldde de Britse omroep BBC vrijdag op zijn site.

De Britse douane houdt vol dat er grote fouten zijn gemaakt tijdens een hoorzitting in januari, toen werd besloten de hiphopster toegang te verlenen. Een hogere rechterlijke instantie zal nu bepalen of er een tweede keer gekeken moet worden naar de zaak rond het wel of niet verlenen van een visum aan de rapper.

De ster werd verbannen uit Groot-Brittannië nadat hij in april 2006 betrokken raakte bij een vechtpartij op de Londense luchthaven Heathrow.

Rechter

In maart 2007 werd Snoop geweigerd, maar in januari bepaalde de rechtbank dat hij vrij is Engeland te bezoeken. De rechter stelde dat hij geen enkele aanwijzing kon vinden dat Snoop verantwoordelijk was geweest voor enige vorm van publieke onrust.

De Britse douane is in beroep gegaan tegen dat besluit. De instantie spreekt van een rechterlijke dwaling tijdens de oorspronkelijke zitting.

"De feiten op basis waarvan de rapper in eerste instantie de toegang is geweigerd, zijn onveranderd. We blijven bij het oorspronkelijke besluit", aldus een woordvoerder van de douane. "We blijven ons verzetten tegen het verlenen van visa aan personen waarvan we denken dat ze een gevaar voor het publiek kunnen zijn."