AMSTERDAM - Mart Visser heeft de creatie ontworpen waarin Hind de Nederlandse eer gaat verdedigen tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival. De Nederlandse couturier creëerde voor de zangeres een 'Eurovisiewaardige' outfit.

"Het is niet iets waarmee je Hind normaal op het podium ziet en het is ook niet iets dat je standaard bij mij in de collectie zal terugvinden", vertelt de ontwerper aan Novum Nieuws.

Hind koos voor Mart Visser vanwege zijn stijlvolle ontwerpen en vanwege zijn persoonlijke visie op de mensen die hij kleedt, zo vertelt de zangeres. "Hij heeft zich echt in mij verdiept en er zo voor gezorgd dat er een prachtige jurk is gemaakt die helemaal bij mij en het liedje past", jubelt ze.

Seks

Visser vond het belangrijk iets neer te zetten met 'een goed stuk seks erin'. "Zo onthouden mensen ook de jurk en niet alleen het liedje", vertelt hij. "Het is een heel stoere, mooie outfit en tegelijkertijd is het ongelooflijk stijlvol", vult Hind hem aan.

"Het stuk seks, wat Mart noemt, dat zie ik niet echt." Visser schudt nog wat andere termen uit zijn mouw om zijn creatie te omschrijven. "Het is krachtig, vrouwelijk, sterk en energiek", vertelt hij enthousiast. "Als ik Hind erin zie, denk ik dat iedere heteroman haar er heel erg lekker uit vindt zien."

Songfestival

De 23-jarige Hind vertegenwoordigt Nederland op 20 mei tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Belgrado, met het nummer 'Your heart belongs to me'. Twee dagen later, op 22 mei, vindt er nog een tweede halve finale plaats, elk met negentien deelnemers.

Uit elke voorronde komen tien winnaars die doorgaan naar de finale op zaterdag 24 mei. Naast de twintig succesvolle halve finalisten staan daar ook de vijf landen die zich direct hebben geplaatst voor de finale, waaronder gastland Servië, Frankrijk en Duitsland.

Hind, die derde werd tijdens de eerste editie van Idols, wacht een zware taak. De afgelopen drie jaar is het Nederland niet gelukt om met een inzending in de finale van het liedjesfestijn te komen. Glennis Grace (2005), Treble (2006) en Edsilia Rombley (2007) kwamen geen van allen door de halve finale.