AMSTERDAM - Tom Cruise bleef donderdag met beide benen op de grond tijdens zijn interview met Oprah Winfrey. De acteur sprong drie jaar geleden tijdens een legendarisch televisiemoment op en neer op de bank in de show van Winfrey, bij wijze van liefdesverklaring voor zijn vrouw Katie Holmes.

Donderdag was Cruise opnieuw te gast in de studio van Oprah, voor het tweede deel van een interview dat vrijdag en maandag wordt uitgezonden in de Verenigde Staten. Voor het eerste deel van het vraaggesprek ontving Cruise Oprah in zijn huis in Colorado.

Bezoekers van de show meldden na de opnamen dat de 45-jarige Cruise ditmaal kalm bleef en zich 'heel lief en oprecht' had gedragen. Zijn vrouw en hun dochtertje Suri waren ook in de studio.

Aangevallen

Winfrey snijdt een aantal onderwerpen aan, zo is te zien in een reclamefilmpje op haar website. Zo vraagt ze aan Cruise of hij zich verkeerd begrepen voelt en of hij het idee heeft dat hij ten onrechte wordt aangevallen. Ook peilt ze of de familie van Holmes de acteur heeft geaccepteerd. Wanneer het interview met Cruise in Nederland wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

Cruise was 25 jaar geleden voor het eerst te gast bij Oprah, toen ter promotie van zijn film 'Risky business'.