AMSTERDAM - De Amerikaanse actrice Uma Thurman heeft donderdag in New York een getuigenis afgelegd tegen de man die haar jarenlang heeft gestalkt. De actrice verklaarde doodsangsten te hebben uitgestaan.

Dit meldden verschillende Amerikaanse media. "Het is als een nachtmerrie voor mij geweest", aldus de 38-jarige Thurman. De actrice vond vorig jaar een ansichtkaart van haar plaaggeest Jack Jordan, die tot tweemaal toe had getracht in te breken in haar trailer op de set van de film 'My Super Ex-Girlfriend'.

Toen de beveiliging dit voorkwam, liet hij een ansichtkaart achter, met daarop de afbeelding van een open graf, een grafsteen en een man met een scheermes. "Toen ik dat zag was ik heel erg bang, ik stond doodsangsten uit", zo verklaarde Thurman tegenover de jury in New York.

Kinderen

De actrice las hardop voor wat op deze kaart was geschreven. 'Chocolade, mond, zacht, zoenend' en 'mijn handen zouden voor altijd op je lichaam moeten zijn'. Ook vertelde ze e-mails te hebben ontvangen waarin haar twee kinderen van zes en negen werden bedreigd.

Jack Jordan werd vorig jaar oktober al eens gearresteerd werd omdat hij de actrice al twee jaar lang volgde en lastig viel. Jordan schreef de 'Kill Bill'-actrice en stuurde e-mails naar haar vader. Hij kwam destijds weer op vrije voeten toen hij een borg van ruim zesduizend euro betaalde.

Eerder deze week legde ook de ouders en broer van Thurman verklaringen af voor de jury. Zij zeiden niet altijd tegen Uma wanneer ze kaarten en telefoontjes ontvingen, omdat ze haar niet bang wilden maken.