LOS ANGELES - Een tweede voormalige oppas heeft een aanklacht ingediend tegen Sheryl Lowe, de vrouw van acteur Rob Lowe. Laura Boyce beweert dat de visagiste naakt rondliep als zij in de buurt was, naar de intieme delen van haar vriend vroeg en dat de vrouw praatte over haar eigen seksleven met Rob.

Dat schrijft het Amerikaanse showbizztijdschrift People.

Boyce, die in 2007 zeven maanden voor het paar werkte, zegt ook dat haar dienstverband onrechtmatig is beëindigd, dat ze niet al haar loon heeft ontvangen en dat er meer officiële afspraken zijn geschonden.

De advocaat van Lowe noemt de beschuldigingen vals en meent dat het een poging is om het gezin onderuit te halen.

Nanny

Onlangs deed een andere voormalige nanny, Jessica Gibson, al aangifte wegens ongewenste intimiteiten. Rob Lowe (The West Wing, Brothers&Sisters) zou haar onder meer onzedelijk hebben betast, haar zijn geslachtsorgaan hebben laten zien en voor haar ogen hebben gemasturbeerd.

Gibson, die zeven jaar af en aan voor het koppel heeft gewerkt, verklaarde dat Sheryl vulgaire opmerkingen zou hebben gemaakt. De oppas eist onder meer een schadevergoeding en uitbetaling van achterstallig loon.

Stappen

De aanklachten volgen op de juridische stappen die de 44-jarige acteur en zijn 46-jarige vrouw hebben genomen tegen de vrouwen die voor hun kinderen zorgden. Het paar sleepte drie oud-medewerkers, naast Boyce en Gibson nog Peter Clements, voor de rechter in verband met een poging tot afpersing.

Volgens Lowe zouden de voormalige personeelsleden hem vals beschuldigen als hij niet met 1,5 miljoen dollar (bijna 1 miljoen euro) over de brug zou komen. Clements heeft nog niet officieel gereageerd op de beschuldiging.

De Lowes moeten 19 en 20 mei voor de rechtbank getuigen.