BREDA - Dj Tiësto draait niet op de grote danceparty Sunrise op 22 juni in Breda. Dat heeft zijn manager Wilfried Dam van Prime Time Management vrijdag bekendgemaakt. Dam heeft onvoldoende vertrouwen in de organisatie van het evenement.

Het festival waaraan ook dj's als Cor Fijneman, Dazzle en Ton TB meewerken, was door de organisatie eerst op het Chasséveld in de Bredase binnenstad gepland. Toen bleek dat er zeker 30.000 mensen op af zouden komen, weigerde de gemeente het evenement uit veiligheidsoverwegingen een vergunning. In allerijl besloten de partijen het festival te verplaatsen naar het terrein bij voetbalclub NAC.

Deze alternatieve locatie werd pas afgelopen week bekend. "De tijd om een goed festival te organiseren, is gewoon te kort geworden", zegt Wilfried Dam van Prime Time. Hij denkt niet dat de organisatie de kwaliteit kan garanderen die dj Tiësto en het publiek verwachten.

Subsidie

Het is nog onzeker of de gemeente Breda de subsidie van 30.000 euro die zij beschikbaar had gesteld voor het evenement, zal handhaven. Die subsidie was toegekend, omdat het gemeentebestuur trots is dat Tiësto tot beste dj van de wereld is uitgeroepen. Het zou het eerste optreden van de Bredanaar in zijn woonplaats worden sinds hij in 1998 wereldberoemd werd.

Volgens een woordvoerder zal de gemeente het subsidiebesluit zeker heroverwegen na de afzegging van Tiësto. Of dat ook consequenties heeft voor het doorgaan van het festival is nog niet duidelijk. Een teleurgestelde M. Koekkoek van organisator Boulevard of Dance zei maandag in gesprek te zullen gaan met de gemeente Breda en de sponsors van het evenement. Koekkoek zei begrip te hebben voor het standpunt van Prime Time, maar dat hij alle vertrouwen heeft in de kwaliteit van Sunrise.

Manager Dam overweegt met de gemeente in gesprek te gaan om in Breda op een later tijdstip een optreden van Tiësto te realiseren.