AMSTERDAM - Hans van Barneveld vindt het leven zinloos na het overlijden van zijn partner Benny Neyman. Dat vertelt de 41-jarige Van Barneveld deze week in een interview met de Vlaamse Story.

"Het leven is gewoon niet leuk. Ik zou optimistisch willen zijn, maar optimisme komt momenteel niet in mijn woordenboek voor."

Benny Neyman overleed in februari op 56-jarige leeftijd na een kort ziekbed aan de gevolgen van kanker. De zanger had 25 jaar een relatie met Van Barneveld, die de laatste jaren ook zijn manager was.

Zwaar

Van Barneveld vindt het moeilijk de draad weer op te pakken na de dood van zijn vriend. "Ik probeer verder te leven. Maar het is erg zwaar." Behoefte aan afleiding heeft hij nauwelijks. "Iedereen wil me helpen en steunen", zegt hij.

"Ik weet het, de mensen bedoelen het goed maar ik moet eerst rust om me heen vinden, om alles te kunnen verwerken. Ik heb totaal geen behoefte om met vrienden naar een feestje of restaurant te gaan."

Toch is Hans voor zijn gevoel niet helemaal alleen. "Benny is altijd bij me, omdat ik 24 uur per dag aan hem denk. Ik vraag hem voortdurend om raad. Ik geloof ook dat het leven niet stopt bij de dood. Het kan niet anders dan dat onze geest verder leeft."