AMSTERDAM - Amy Winehouse mag dan persoonlijke problemen hebben en vaak negatief in het nieuws komen, over haar financiën heeft de popster niet te klagen. De 24-jarige zangeres heeft naar verluidt een fortuin van 10 miljoen pond opgebouwd.

Winehouse staat daarmee voor het eerst in The Sunday Times Rich List, een lijst van de rijkste Britse muzikanten onder de 30 jaar. De geplaagde zangeres staat op de tiende plek.

Ook Leona Lewis, winnares van de Britse X Factor, en zangeres Natasha Bedingfield hebben een plekje weten te bemachtigen op de lijst.

Mishandeling

Geld lijkt Winehouse overigens weinig te kunnen deren op dit moment. De zangeres was deze week weer veel in het nieuws vanwege haar bizarre gedrag. Woensdagnacht mishandelde ze tijdens een avondje stappen twee mannen. De popster zal vrijdag door de politie worden ondervraagd over dat incident, zo bevestigt haar woordvoerder aan BBC News.

Gekke bekken

Ook donderdagnacht was de popster weer compleet van de kaart. Winehouse trok volgens ooggetuigen gekke bekken en leek zichzelf niet in de hand te hebben. Een vriend van de zangeres zette haar veilig bij huis af.

Amy Winehouse weer van de kaart