AMSTERDAM - Presentatrice Myrna Goossen moet op zoek naar een nieuwe baan. Na vijf jaar valt wegens dalende kijkcijfers het doek voor haar middagprogramma Aperitivo. Het einde van de show betekent ook het einde van haar contract met RTL.

Dat vertelde de presentatrice donderdag in de ochtendshow van Edwin Evers op Radio 538. Goossen heeft inmiddels haar eerste aanbieding binnen van een andere omroep. Om welk programma en welke zender het gaat, weigert ze te vertellen.

Volgens de 45-jarige Goossen, die donderdagmiddag voor het laatst te zien is met Aperitivo, zijn de tegenvallende kijkcijfers te wijten aan de soapserie 'The bold and the beautiful'.

"Ik trok in het begin 600 duizend kijkers. Dat is heel hoog als je om vijf uur in de middag uitzendt", vertelde ze. "Maar 'The bold and the beautiful' verhuisde naar SBS 6 en werd recht tegenover mijn programma gezet en daar gingen de kijkers". Woensdagmiddag keken iets meer dan 150 duizend mensen naar Aperitivo.

SBS6

Goossen was in 1993 voor het eerst te zien bij RTL 4. Voor de zender presenteerde ze naast Aperitivo programma's als Gezondheid, Eigen Huis & Tuin en De Vijf Uur Show. In 1996 stapte ze over naar SBS6, waar ze Klussen met Kijkers presenteerde. Twee jaar later was ze weer terug op haar oude stek.