AMSTERDAM - Jort Kelder wil nog steeds weinig kwijt over het overspel van zijn vriendin Georgina Verbaan. In Story zegt hij te begrijpen dat er veel verwarring heerst over het hele gebeuren, maar verder weigert hij commentaar te geven.

Verbaan werd eind vorige maand betrapt toen zij in een Leids café zoende met haar collega Pieter van der Wielen. De gebeurtenis werd vastgelegd op film en uitgezonden in RTL Boulevard.

De affaire zorgt sindsdien voor een hoop gespeculeer. Zo ging het gerucht dat de zoen in scene zou zijn gezet voor een experiment in het VPRO-programma Noorderlicht. Ook meldden sommige media dat Kelder en Verbaan een open relatie hebben.

Op zijn weblog laat de oud-hoofdredacteur van Quote weten dat hij flink baalt van alle "kletsberichten" die de ronde doen.

"Kunnen al die NSB'er op terrasjes en in horecagelegenheden hun mobiele camera's svp op zak houden en zich concentreren op hun kennelijk minder interessante disgenoten?", briest hij. "Wat een treurige verradersmentaliteit."

Cryptisch

Kelder gebruikte zijn weblog al twee keer eerder om zijn gal te spuien over de hele zaak. "Nogal cryptisch allemaal misschien, maar zo ben ik", zegt hij tegen Story.

Kelder heeft sinds 2003 een relatie met de 28-jarige actrice. Of het stel nog bij elkaar is, is niet duidelijk.