AMSTERDAM - Amy Winehouse heeft dinsdagnacht in haar eigen huis moeten inbreken. De zangeres had samen met een vriendin een aantal kroegen bezocht in de Londense wijk Camden, maar bij thuiskomst ontdekte Winehouse dat ze zichzelf had buitengesloten.

De zangeres forceerde met behulp van een 16-jarig meisje, dat bij toeval langs kwam lopen, haar garagedeur. Daarop kon Winehouse haar woning weer binnen.

Volgens ooggetuigen was Winehouse ook dinsdagnacht weer enigszins van de kaart. De zangeres had, voordat ze thuiskwam, een tijdschrift uit een nachtwinkel meegenomen zonder te betalen. Ook rookte ze sigaretten in de nachtwinkel, ondanks het bord waarop stond dat roken verboden was.

Verwaarlozen

Onlangs uitten vrienden van Winehouse hun zorgen over de gezondheid van de ster. Ze zou zichzelf verwaarlozen sinds haar echtgenoot, Blake Fielder-Civil, in de gevangenis zit. Fielder-Civil zit al sinds eind vorig jaar vast wegens het belemmeren van de rechtsgang. Wanneer hij vrijkomt is onbekend.

Deze week meldden verschillende media dat Winehouse 2 miljoen dollar aangeboden heeft gekregen om een boek te schrijven over haar huwelijk.

Amy Winehouse breekt in in eigen huis