AMSTERDAM - Eva van de Wijdeven ziet haar vriend Tygo Gernandt wel als de vader van haar kinderen. Dat zegt de actrice, die Desie speelt in de speelfilm Dunya & Desie, in een vraaggesprek met NU.nl.

De 23-jarige actrice wil echter voorlopig nog niet zwanger worden. "Ik wil toch zeker wel wachten tot mijn 26e", zo zegt ze.

Van de Wijdeven en Gernandt leerden elkaar kennen op de set van Dunya & Desie. In de film speelt Gernandt de nieuwe vriend van Desie.

Toch was er tijdens de opnames nog geen sprake van een relatie. "In de film is alles nog gespeeld", zo zegt Van de Wijdeven. "Pas zes of zeven maanden na het draaien kregen we iets. Toen konden we niet om elkaar heen."

Druktemakers

Het koppel is nog steeds erg gelukkig samen. "We lijken gewoon ontzettend veel op elkaar. Ook qua energie. We zijn allebei enorme druktemakers."

Film

Dunya & Desie draait donderdag 17 april in de Nederlandse bioscopen. In de film gaan hartsvriendinnen Dunya & Desie naar Marokko. Dunya is uitgehuwelijkt aan haar achterneef en Desie wil weten wie haar biologische vader is die jaren terug naar Marokko emigreerde.

Van de Wijdeven zegt het fijn te vinden dat de speelfilm een andere kijk geeft in de multiculturele samenleving in Nederland. "Er worden altijd veel negatieve kanten besproken, maar we vergeten dat het ook goed kan gaan. Met deze film kunnen we laten zien dat er veel dingen zijn die goed gaan."

Magisch

Ook actrice Maryam Hassouni, die Dunya speelt, is enthousiast over de film. "Het was heel leuk om in Marokko te draaien. Het had iets magisch. Het goede aan Dunya & Desie is dat je iedere keer verrast wordt. De film krijgt elke keer een andere wending.

Remake

Vorige maand lieten verschillende Amerikaanse producenten weten dat ze een remake willen maken van de film. Volgens de producent zijn onderhandelingen over de rechten gaande. De film is daarnaast geselecteerd voor meer dan vijftien internationale festivals.