AMSTERDAM - Heather Mills lijkt zich weinig aan te trekken van het spreekverbod dat de rechter haar oplegde. Hoewel ze niks over haar ex-man Paul McCartney mag zeggen, kon ze het toch niet laten om in te gaan op de nieuwe vrouwen in zijn leven.

"Ik denk dat hij drie verschillende vriendinnen heeft", vertelde ze vrijdag via een satellietverbinding vanuit Las Vegas in de Britse ochtendshow GMTV. "Ik wens alle meiden het beste toe."

De afgelopen tijd werd de 65-jarige McCartney gelinkt aan actrice Rosanna Arquette en de Amerikaanse zakenvrouw Nancy Shevell. De voormalige Beatle was onlangs met Shevell op de Cariben.

Glas water

De 40-jarige Mills zegt ook geen spijt te hebben van het feit van het inmiddels befaamde 'waterincident'. Op de dag dat de rechter uitspraak deed in de scheidingszaak, schonk ze haar glas water leeg over het hoofd van McCartney's advocaat.

"Mevrouw Shackleton mompelde iets gemeens, dus ik heb haar even gedoopt", aldus het voormalige model in de ochtendshow. "Ze zag er fantastisch uit na dat glas water. Het heeft haar ongetwijfeld goed gedaan."

Eind

Vorige maand kwam er een eind aan de langslepende echtscheidingszaak tussen Mills en McCartney. De rechter oordeelde dat Mills recht heeft op 24,3 miljoen pond (31 miljoen euro).

Mills is het echter niet eens met de beslissing dat ze niet mag spreken over haar huwelijk met McCartney. "Ik wil vrijuit kunnen spreken, zodat ik mijn naam kan zuiveren", aldus Mills.

Zelfmoord

Enkele maanden geleden beklaagde Mills zich over het feit dat de Britse roddelpers een 'haatcampagne' tegen haar gevoerd zou hebben. "Ze hebben complete onzin over me geschreven. Ze hebben me een hoer genoemd, een goudzoeker en een fantast. Ik zat dicht tegen zelfmoord aan", zo zei ze eerder.

Heather Mills spreekt in show GMTV