AMSTERDAM - Britney Spears heeft er ongetwijfeld genoeg van om continu negatief in het nieuws komen. De popster liet zich daarom deze week eens van haar goede kant zien. Spears schonk woensdag een bedrag van omgerekend 16.000 euro aan een stichting die malaria bestrijdt.

De zangeres was naar verluidt ontroerd door een benefietuitzending van American Idol. Spears zou volgens het Amerikaanse blad Life & Style twee uur lang hebben gehuild na het zien van beelden van Afrikaanse kinderen met malaria.

Nadat ze toestemming had gevraagd aan haar vader, die momenteel haar financiën beheert, zou ze vervolgens online geld hebben overgemaakt.

Sterren

De Amerikaanse talentenjacht ruimde voor het tweede achtereenvolgende jaar een uitzending in voor sterren om aandacht te vragen voor goede doelen. Tijdens de show kwamen onder anderen Robin Williams, Snoop Dogg en Fergie aan het woord.

Ook Brad Pitt kwam, tot verrassing van het publiek, persoonlijk naar de studio om aandacht te vragen voor zijn bouwproject in het door orkaan Katrina getroffen New Orleans.

Vreemd gedrag

Sinds Spears onder toezicht staat van haar vader gaat het een stuk beter met haar. Ze liet zich de afgelopen tijd minder vaak in het openbaar zien. Daarnaast heeft ze de afgelopen weken geen vreemd gedrag meer vertoond.

Britney geeft geld aan goed doel