AMSTERDAM - Michael Jackson heeft weer een zorg minder. De met financiële schulden kampende zanger is niet meer betrokken bij een rechtszaak die is aangespannen tegen een ziekenhuis in Californië, zo heeft een rechter dinsdag besloten.

De zaak werd begin vorig jaar aangespannen door de familie van een vrouw die in het ziekenhuis overleed kort nadat ze plaats had moeten maken voor de superster.

De familie van Manuela Gomez Ruiz had zowel Jackson als het Marian Medical Center in Santa Maria aangeklaagd voor het veroorzaken van emotionele en mentale stress.

Zware hartaanval

De aanklagers beweren dat de vrouw niet de vereiste zorg kreeg nadat ze was getroffen door een zware hartaanval. De 73-jarige Ruiz zou van haar kamer zijn gehaald om plaats te maken voor de met griepsymptomen kampende Jackson.

De excentrieke zanger bezocht het ziekenhuis in 2005, toen de rechtszaak over zijn vermeende kindermisbruik gaande was. De zanger verscheen door de opname niet voor de rechter. Hij werd uiteindelijk van alle aanklachten vrijgesproken.