RIJSWIJK - Het cliché voorbij, moet de redactie JFK hebben gedacht toen ze de top 25 lijst samenstelde van slimme blondjes.

Met prinses Máxima op nummer een wil het magazine een ode brengen aan de meest besproken haarkleur, meldt de redactie donderdag in haar magazine.

De redactie stelde de lijst samen op basis van succes, slimheid en sexy uitstraling. Máxima haalde de eerste plaats vooral omdat ze "overal waar ze komt een verpletterende indruk achterlaat'', aldus JFK.

"Ze is ook nog eens erg intelligent. Dat bleek wel toen ze eind september vorig jaar oubollig en conservatief Nederland in rep en roer bracht met een speech waarin ze aangaf dat de Nederlandse identiteit niet bestaat. Perfecte constatering van de prinses die het toonbeeld is van geslaagde integratie.''

Doutzen Kroes

Op de tweede plaats staat topmodel Doutzen Kroes en derde is Hanna Verboom die volgens het magazine "de bizarre combinatie is van zeventiger jaren zweverigheid en staalhard individualisme, de nieuwe vrouwelijkheid".

Andere blondines in het rijtje zijn Anouk (7e) als moeder aller blondjes, Claudia de Breij (12e) betiteld als de linkse lipsticklesbian met Burberry tasje, Alwien Turner (18e) als de on-Hollandse polderactrice en Sonja Bakker (24e) vermomd tot de afvalakela van de lage landen.

De laatste plaats wordt ingenomen door Geert Wilders. "Dit blondje rageert bij elke tegenslag zoals we het graag zien bij peroxidebabes: Stampvoetend, verongelijkt en vol vuur."