AMSTERDAM - Jan Smit zal niet snel meer een schorre keel krijgen. De zanger, die maandenlang zijn lippen op elkaar moest houden vanwege een operatie aan zijn stembanden, doet het tegenwoordig rustiger aan.

"Ik zal nooit meer in hetzelfde razende tempo werken als voorheen", zegt hij in KRO Magazine. "Ik leef al jaren in sneltreinvaart."

De 22-jarige zanger, die in november werd geopereerd aan groeven in zijn stembanden, heeft zijn rustperiode gebruikt om van het leven te genieten, 'zoals met mijn vrienden voetballen, winkelen of naar mijn opa en oma gaan'.

Aandacht

Ook zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen kon op extra aandacht rekenen. "Ik vind het heerlijk om juist de kleine dingen samen te doen. Met Yo eten en daarna op de bank tv-kijken bijvoorbeeld."

Hoewel hij lange tijd zijn mond heeft dichtgehouden, bleken de media hem niet snel te vergeten. "Ik heb maandenlang geen interviews gegeven en nog zijn Yolanthe en ik al die tijd bijna dagelijks in Shownieuws te zien geweest", vertelt hij. "Ze weten toch altijd weer iets over ons te vertellen."

Single

Vanaf begin mei staat Smit weer op de planken. Zijn nieuwe single 'Stilte voor de storm' komt op 11 juli uit, gevolgd door het gelijknamige album, dat op 28 augustus verschijnt.