RIGA - Het omstreden Russische meidenduo t.A.T.u. liet vrijdagavond in de Letse hoofdstad Riga opnieuw van zich spreken. Tijdens de zogenoemde 'dress rehearsal' kwam een van de twee meiden, Julia Volkova, niet opdagen. Ze is wegens stemproblemen naar het ziekenhuis gebracht, waardoor collega Lena Katina het alleen moest rooien.

De actie is opmerkelijk omdat van de dress rehearsal een bandopname wordt gemaakt die zaterdag tijdens de live-uitzending wordt ingestart als er problemen over het optreden zijn. Mocht dat gebeuren, dan zien de kijkers dus geen duo-, maar solo-optreden. Organisatoren vrezen dat het optreden van het duo aanstoot zal geven.

De opnameleider vroeg begrip van het publiek voor de situatie, maar dat was aan dovemansoren gericht. Het publiek joelde de jeugdige zangeres uit. Dat komt omdat t.A.T.u. al de hele week voor problemen zorgt. Zo willen ze op het toneel gaan tongzoenen, wat niet door de organisatie wordt gewaardeerd. Tijdens persconferenties geven ze geen antwoord of gaan rustig zitten tekenen. De pers begroet de meiden bij persconferenties inmiddels ook met boe-geroep.