AMSTERDAM - De politieagente die Naomi Campbell vorige week op vliegveld Heathrow arresteerde, beschuldigt het topmodel van racisme. Dat meldt de Britse krant The Sun woensdag. Het donkere supermodel zou racistische opmerkingen hebben gemaakt ten tijde van haar arrestatie.

Campbell werd op de Londense luchthaven aangehouden nadat ze de agente had beledigd en bespuugd. Het topmodel was kwaad toen bleek dat haar bagage kwijt was.

Volgens de Britse tabloid zou Campbell onder meer 'verdomde bleekscheet' naar de politie hebben geschreeuwd. Nadat het model op borgtocht was vrijgelaten liet ze zich ontvallen dat ze enkel was aangehouden omdat ze zwart is.

Dinsdag werd bekend dat British Airways het temperamentvolle model niet meer wil vervoeren. Campbell vloog al meer dan dertig jaar met de Britse luchtvaartmaatschappij. Een woordvoerster van het model hoopt dat de zaak nog uitgepraat kan worden.

Mishandeling

Campbell staat bekend om haar agressieve uitspattingen. Ze werd meerdere keren voor de rechter gedaagd wegens mishandeling. Ook volgde ze in het verleden een cursus woedebeheersing.