NEW YORK - De eerste arts die de Australische zangeres Kylie Minogue in 2005 onderzocht, miste de kanker in haar borst. Dat vertelde de zangeres maandagavond in de Amerikaanse tv-talkshow van Ellen DeGeneres.

"Dat iemand een witte jas draagt en grote medische instrumenten gebruikt hoeft niet te betekenen dat ze het altijd bij het juiste eind hebben", aldus Minogue (39). Dat meldde de Britse omroep BBC dinsdag op zijn website.

Nadat de arts had verklaard dat ze in blakende gezondheid verkeerde, vervolgde Minogue haar wereldtournee. "Ik wil mensen niet bang maken, maar het is gewoon een feit dat vrouwen vaker wordt verteld dat ze gezond zijn terwijl er wel degelijk iets mis is."

Genezen

"Ik kreeg een mammogram waarop de arts niets kon zien. Een paar weken later ontdekte ik zelf een knobbeltje", aldus Minogue. Ze ging onder het mes en is nu al een tijdje genezen verklaard.

Talkshowhost Ellen DeGeneres onthulde dat zij direct na het ontdekken van een knobbeltje in haar borst een ingreep liet uitvoeren.

Als waarschuwing aan andere vrouwen zei Kylie: "Vertrouw op je eigen intuïtie. Als je twijfels hebt moet je teruggaan."