Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: Beatrix haar schoondochter Laurentien stampvoettend 'Nee' te kennen heeft gegeven, het geluk Jan des Bouvrie en zijn Monique helemaal niet meer toelacht en Angela, de vrouw van voetbal 'enfant terrible' Patrick Kluivert uit de kleren gaat. Is het uit wraak? En help: Viola Holt emigreert terug naar Nederland! Lees mee in de bladen van deze week...

Ha ha: Hakze!

Sommige mensen hebben een naam die bij hun werk past. En soms kan dat heel humoristisch zijn. Zo herinneren wij ons een woordvoerder van de KLM, die veel in de publiciteit kwam na het neerstorten van een vliegtuig. Zijn naam: Benno Baksteen. Zoiets verzin je toch niet? Nu lazen we weer zoiets grappigs. In Story staat een verhaaltje over Viola Holt. Help: ze komt voorgoed terug naar Nederland, lezen we. Ze heeft haar boeltje in Mexico opgedoekt en komt terug. Een contract voor een tv-programma heeft ze echter nog niet op zak en het is de vraag of ze dat ooit nog krijgt. Geen nood: Viola kan aan de bak bij een faceliftkliniek. Ze gaat daar een PR-functie vervullen. 'Maar eerst krijgt Viola zelf nog een fikse opknapbeurt' zegt de eigenaresse van de faceliftkliniek. En nou komt het grappige, want raad eens hoe die vrouw heet? Hannie Hakze!

Stampvoetende Bea

Prinses Margarita, de uit de school klappende nicht van de koningin, vertelde in een interview dat Beatrix letterlijk en figuurlijk gaat stampvoeten als ze haar majesteitelijke zin niet krijgt. Misschien is schoondochter Laurentien zojuist getrakteerd op zo'n boze vertoning. Want in Weekend lezen we dat Bea boos is (geweest) op Laurentien. De prinses heeft namelijk net haar baan opgezegd en meldde voor zichzelf te beginnen. Ze werkte als PR-adviseur voor een Engels bedrijf en wilde dat nu vanuit een eigen bureautje gaan doen. Maar daar was Bea het helemaal niet mee eens. Sterker nog: ze schijnt het Laurentien ronduit te hebben verboden. Aan het Britse hof is er namelijk een behoorlijke rel geweest door hetzelfde geval. Prinses Sophie Rhyes-Jones misbruikte haar koninklijke familie om opdrachten voor haar bedrijf in de wacht te slepen. Haar uitspraken werden op tape gezet en openbar gemaakt en er ontstond een zoveelste schandaal voor de Britse koninklijke familie. Beatrix vreesde hetzelfde voor het bedrijfje van Laurentien en kan op dit moment door prinses Margarita helemaal geen schandalen meer gebruiken. We denken dat Bea's reactie een beetje overtrokken is, want iedereen weet hoezeer Laurentien met 'haar' koningshuis dweept. Ze is er zelfs extreem bekakt voor gaan praten en heeft haar naam verandert van Petra in Laurentien. Dus om dan iets te doen dat Bea tegen het koningshoofd stoot, dáár kijkt Petra eehhh, Laurentien wel beter voor uit.

Monique is ziek

Alles wat Jan des Bouvrie aanraakt, verandert in goud, lijkt het wel. Al jaren staat hij aan de top van de ontwerpers. En vrouw Monique timmerde als styliste ook aardig aan de weg. Tel daarbij op twee leuke kindertjes, een prachtig huis en het geluk was compleet. Maar dat perfecte plaatje valt nu in duigen. Monique blijkt ziek te zijn. En erg ook: ze heeft een vorm van kanker die Non-Hodgkin wordt genoemd. Het echtpaar weet het pas twee weken, maar inmiddels is het ook bij alle bladen bekend. Jan vertelt in Story hoe vreselijk ze zijn geschrokken en hoe vreselijk het was om het hun kinderen (15 en 9) te moeten vertellen. De diagnose is nog niet 100% duidelijk, Jan en Monique wachten nog een second-opinion af. En daarna is ook niet gezegd hoe de ziekte zich verder zal openbaren. 'Je hoeft er niet dood aan te gaan, maar Monique zal altijd onder controle moeten blijven' aldus de bedroefde Jan. Hij is zó verdrietig dat hij geen pen op papier krijt. "Ik kan bij wijze van spreken nog geen tafel of stoel tekenen'. Dan is het ècht heel erg, want Jan tekende voorheen in vijf minuten met gemak uit de losse pols zó een hele eethoek bij elkaar.

Lekker kluifje

Piepjong is ze, net als de meeste voetbalvrouwen. En ze heeft al drie kinderen. Nee, we hebben het niet over Estelle Gullit, maar over mede-blondine Angela Kluivert. Getrouwd met voetbal enfant terrible Patrick Kluivert. Hij staat regelmatig in de bladen vanwege zijn uitspattingen met seks, drugs and rock and roll. Dan weer gaat hij vreemd, dan weer heeft hij een ernstig auto ongeluk (met drank op?) en zo is er elke keer wat. En toch blijft Angela hem trouw. Tenminste, tot voor kort. Want in Party lezen we dat Angela zich heeft laten strikken om (bijna?) naakt te poseren voor het mannenblad FHM. Oe la la! Hoe zal Patrick daar op reageren? Moeten we dit zien als de ultieme wraak van Angela? Zo van 'wat jij kan, kan ik beter en ik doe het dan tenminste smaakvol'? We kunnen ons namelijk niet voorstellen dat een man met het 'haantjes-gedrag' van Kluivert er erg over te spreken is dat zijn blote vrouw door duizenden begerige mannen likkebaardend bekeken wordt. Die zich dan vervolgens allemaal afvragen waarom Kluivert met zo'n mooie meid in gódsnaam de behoefte voelt om vreemd te gaan. Volgens Party is Ans als 'lekker kluifje' volgende maand in het blad te bewonderen. Kopen dus!