FIJNAART - "Wist je dat er zoiets bestaat als een bruidstaartenarchitect? Nou, ik ben er al drie keer heen geweest om taarten te proeven. Nooit geweten dat er zoveel komt kijken bij een bruiloft", verzucht Frans Bauer.

Over een maand is de grote dag, dan trouwt hij met zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen Mariska.

De populaire volkszanger en zijn aanstaande willen nauw betrokken zijn bij alle voorbereidingen van hun huwelijk op 9 mei. De zaal en kerk zijn inmiddels geregeld, vlakbij zijn woonplaats. "We trouwen in de kerk in Oudenbosch en voor de wet in Willemstad", zegt de Brabander.

Gedicht

"Ik heb zelf een gedicht geschreven en dat komt op de trouwkaarten te staan", zegt Frans.

"Dit is de meest gelukkige periode uit ons leven. Moet je zien wat een rijkdom we hebben, drie gezonde kinderen en een schitterend huwelijk dat eraan komt. De kinderen zijn ook heel actief bezig met de bruiloft, het wordt echt een gezinsfeest." Het aanstaande bruidspaar is al zo'n zeventien jaar bij elkaar.

Kleding

"Mijn drie zoons en ik trekken dezelfde kleding aan. Wat we aandoen? Ja dat is geheim natuurlijk!", lacht Bauer. De zanger wil ook wel vertellen dat er artiesten komen optreden op het huwelijk, maar op de vraag wie dat dan zijn, glimlacht hij mysterieus.

"We willen het feest redelijk klein houden. Een huwelijk is voor mij een feest dat je viert met mensen die je na aan het hart liggen."

Minnares

Even leek er een schaduw over het geluk van de Bauers te komen, een roddelblad suggereerde dat de 34-jarige zanger er een minnares op na hield. "Het is echt een ziek persoon die dit soort verhalen over mij schrijft. Als je met dit soort verhalen komt, moet je ook bewijzen hebben en die waren er niet. Ik ga me niet verdedigen, want ik heb niets misdaan. Maris weet dat ik thuis kom eten."

Voorbereidingen

Inmiddels hebben Frans en het tijdschrift het akkefietje uitgepraat en is de lucht weer geklaard en kan de zanger zich weer volledig richten op de voorbereidingen van de grote dag. Eind deze maand komt er nog een duettenalbum met de Belgische zangeres Laura Lynn uit in België en waarschijnlijk ook in Nederland.

Nieuw album

"Dit najaar ga ik weer verschillende dingen doen. Ik kom met een nieuw album, ik ben daar nu nummers voor aan het schrijven. En we gaan in het buitenland onze grenzen verleggen, maar meer kan ik er nog niet over zeggen. Het wordt bekendgemaakt na het huwelijk", aldus de zanger.

"Maar het gaat wel speciaal worden. Mensen gaan een hele andere Frans Bauer zien dan ze gewend zijn."