AMSTERDAM - Geert Hoes snapt niet dat zijn biseksualiteit groot nieuws is. "Het is 2008!", zegt hij maandag in De Telegraaf. "Het moet toch eigenlijk niet uitmaken?"

Donderdag verklapte Gerard Joling in een interview dat de 25-jarige presentator ook op mannen valt. Joling bekende dat hij regelmatig gaat stappen met de voormalige GTST-acteur en dan ook wel eens met hem zoent.

"Gerard heeft geen woord gelogen, we hebben inderdaad gezoend", beaamt Hoes. "En het klopt dat ik wel eens bij hem ben blijven slapen. Wat we toen allemaal deden, vind ik niet iets om met de buitenwereld te bespreken."

Hokje

Hoes is niet in een hokje te plaatsen, zo zegt hij zelf. "Ik vind het belangrijker om te kijken naar de persoonlijkheid van iemand en niet naar de sekse."

Het is niet zo dat hij er nu pas achter komt dat hij op zowel vrouwen als mannen valt. "Ik heb altijd biseksuele gevoelens gehad", vertelt hij. "'Uit de kast komen' vind ik dan ook een term die niet van toepassing is."

In november liep de relatie van Geert met Manuela, de moeder van zijn 3-jarige zoon Robijn, op de klippen. "Met Manuela heb ik nog altijd een goede verstandhouding en ook Robijn zie ik geregeld", zegt de presentator.

Vrije opvoeding

Hoes probeert zijn zoon dezelfde geborgenheid te bieden die hij zelf thuis ook kreeg. "Ik heb een vrije opvoeding gehad, waarin het niet raar werd gevonden dat het karakter van iemand doorslaggevend is voor de relatie die je met iemand hebt. Ik hoop dat ik dat Robijn ook kan meegeven. Het gaat er per slot van rekening om dat je gelukkig wordt."