AMSTERDAM - Kylie Minogue is bang om opnieuw kanker te krijgen. "Het is nog niet over", zegt de popzangeres in een interview met het Franse tijdschrift Paris Match. "Ik ga nog steeds regelmatig naar het ziekenhuis voor controles, en het blijft moeilijk om erover te praten."

Kylie zegt dat ze verrast was door hoe vriendelijk mensen waren toen ze ziek was. "Op een dag kwam er een jongeman naar mij toe en gaf me een roos. Hij zei vervolgens alleen maar: 'Wees sterk. We denken aan je'." De zangeres zegt dat ze tegen de ziekte vocht door te blijven dromen van optreden. "Een terugkeer op het podium stond voor mij symbool voor een terugkeer naar een normaal leven."

Kylie, die volgende maand 40 wordt, is niet bang om ouder te worden. "Ik probeer het positief te bekijken en ik weiger om ouder worden te zien als afbraak omdat ik weet dat mijn leven nu beter is."

Hotpants

Toch ziet de zangeres zichzelf niet zo gauw meer in haar fameuze hotpants hijsen voor een optreden. "Het lukt me nog wel, maar ik weet niet of ik het nog doe! Je moet je wel een beetje naar je leeftijd gedragen, mijn jurken zijn tegenwoordig een stukje langer."

Bij de blonde zangeres werd medio 2005 borstkanker geconstateerd. De laatste succesvolle chemokuur vond eind dat jaar plaats, waarna ze haar 'Showgirls'-toer weer oppakte. Deze eindigde begin vorig jaar. Vervolgens dook ze de studio in om haar inmiddels verschenen cd 'X' op te nemen. Op 23 juni komt Kylie naar Nederland voor een optreden in de Rotterdamse Ahoy.