AMSTERDAM - Wie denkt George Clooney behulpzaam te kunnen zijn met advies over zijn relatie met Sarah Larson, kan daar maar beter twee keer over nadenken. De acteur huurde een detective in om een man die kritiek op zijn vriendin had op te sporen.

Clooney vertelt zondag tegen de New York Post dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen van een man die hem vertelt beter ver van de voormalige cocktailserveerster uit Las Vegas vandaan te kunnen blijven.

In het voicemailbericht is een kalme stem te horen die hem vertelt dat hij 'de bitch maar beter kan dumpen voordat hij er spijt van krijgt'. De 29-jarige Larson barstte na het horen van de voicemail naar eigen zeggen in lachen uit en reageert laconiek op de oneindige stroom van roddels over hun relatie.

Stripper

"Ze zeggen dat ik een stripper ben. Er wordt zo veel over gepraat. Ik ben nooit een stripper geweest. Alleen maar omdat ik uit Las Vegas kom, ben ik meteen een stripper. En omdat ik een cocktailserveerster ben, zal ik dan ook wel een escort zijn."

Na het berichtje huurde Clooney een amateurdetective in, die via een prepaid-telefoon achter de mysterieuze beller aanging. Ook liet hij gegevens opvragen over het mogelijke gebruik van een creditcard om de acteur te bellen. Het spoor liep echter al gauw dood.

Sarah Larson, die winnaar werd van het Amerikaanse programma Fear Factor nadat ze een schorpioen at, ontmoette Clooney vorig jaar tijdens een feestje voor zijn film Ocean's Thirteen. Ze raakten beiden gewond door een motorongeluk in New Jersey, waarbij Clooney een rib brak en Larson haar voet.