AMSTERDAM - Willeke Alberti is al jaren een 'happy single'. "Ik ben niet zielig hoor", vertelt ze zaterdag in De Telegraaf.

"Na drie mislukte huwelijken, drie keer flink belazerd ook, was ik er wel even klaar mee."

Moeilijk

De 63-jarige zangeres, die binnenkort te zien is in Goede Tijden Slechte Tijden, vindt het op haar leeftijd moeilijk om iemand te vinden die nog iets kan toevoegen aan haar leven.

Getrouwd of gay

"Als ze leuk zijn, zijn ze óf getrouwd óf gay", constateert ze. "Bovendien is het een tikje ingewikkelder als je bekend bent. Dat trekt helaas toch allerlei types aan die dat wel interessant vinden, voor even."

Spanjaard

Zo liep Alberti, die getrouwd was met Joop Oonk, John de Mol en Sören Lerby, een aantal jaar geleden een leuke Spanjaard tegen het lijf. De man deed alsof hij de blonde zangeres niet kende.

"Later bleek dat hij voor onze relatie toch flink had zitten googelen en dacht: die kan mooi mijn schilderscarrière bekostigen", vertelt Alberti. "Bovendien krijg je van de pers nauwelijks tijd om iemand te leren kennen."

Huisgenoot

De moeder van Daniëlle van 't Schip, Johnny de Mol en Kaj Lerby deelt haar Larense huis sinds kort met haar nicht Vonne. "We hebben vreselijk veel lol", beweert ze. "Ik ben geen mens om alleen te zijn."