AMSTERDAM - Beyoncé en rapper Jay-Z zijn vrijdagavond in New York in het huwelijksbootje gestapt.

"Jay wilde een heel intieme plechtigheid met alleen goede vrienden en familie", vertelt een vriend van het stel aan het Amerikaanse tijdschrift People.

Feest

Na de ceremonie gaf het pasgetrouwde stel, dat de bruiloft nog niet officieel heeft bevestigd, een groot feest in het penthouse van de rapper in de New Yorkse wijk Tribeca.

De ouders en het zusje van de bruid waren net als Gwyneth Paltrow en Michelle Williams en Kelly Rowland van Destiny's Child aanwezig op het partijtje.

Orchideeën

DJ Cassidy zorgde voor de muziek op het feest en een New Yorkse bloemenwinkel was ingehuurd om met zo'n zestigduizend witte orchideeën uit Thailand het optrekje van de 38-jarige rapper aan te kleden.

Geruchten over een aanstaand huwelijk ontstonden dinsdag, toen de 26-jarige Beyoncé en Jay-Z een trouwvergunning ophaalden in Scarsdale.

4 april

Dat het huwelijk op 4 april 2008 zou plaatsvinden, lag volgens verschillende media voor de hand. Zo is Beyoncé op 4 september jarig en Jay-Z op 4 december.

Bovendien zou het stel, dat al jaren samen is, onlangs in Parijs 4-4-8 in Romeinse cijfers op hun rechterringvingers hebben laten tatoeëren.