AMSTERDAM - Jort Kelder is woest vanwege de hypocrisie van journalisten. "De presentatoren en verslaggevers van RTL Boulevard sturen liefdevolle sms'jes, maar intussen wordt het wel allemaal uitgezonden", briest de oud-hoofdredacteur van Quote op zijn weblog

Maandag zond RTL Boulevard beelden uit waarop de vriendin van Kelder, Georgina Verbaan, zoenend met een onbekende man te zien was. Het zou gaan om VPRO-presentator Pieter van der Wielen, met wie Verbaan het programma Noorderlicht Nieuws presenteert.

Inmiddels wordt gespeculeerd dat de zoen door de programmamakers in scène is gezet om de praktijken van de roddeljournalistiek aan de kaak te stellen.

Daphne Bunskoek liet dinsdag weten dat ze spijt had van het uitzenden van de beelden."Ik vind dat we te ver zijn gegaan", zei de brunette.

Pauw&Witteman

Niet alleen de makers van RTL Boulevard krijgen ervan langs van Kelder. Ook Jeroen Pauw en Paul Witteman kunnen rekenen op een sneer van de presentator, die de afgelopen dagen 'een hel' noemt. "Pauw en Witteman nodigden me uit om over Rita Verdonk te praten, maar je weet dat er die avond helaas wel andere affaires zijn om met je te bespreken", schrijft hij.

Georgina houdt haar lippen stevig op elkaar nadat de beelden in het entertainmentprogramma te zien waren. Advocaten zouden Verbaan hebben geadviseerd om een rechtszaak te beginnen tegen de 'roddelhoernalisten', zoals Kelder ze noemt.

"Juridisch win je dat, maar de emotionele wond gaat alleen maar meer etteren", schrijft hij. "Het enige overlevingsmechanisme is: geen commentaar." Dat laatste geldt kennelijk niet voor Kelder zelf, die een dag na uitzending van de beelden op zijn weblog al op de kwestie inging.