AMSTERDAM - Actrice Kathleen Turner heeft vrijdag haar excuses aangeboden aan Nicolas Cage. In haar autobiografie schreef Turner dat de Amerikaanse acteur in het verleden tweemaal was gearresteerd wegens rijden onder invloed en dat hij ooit een chihuahua had gestolen.

De beledigende passages uit Turners boek verschenen ook in de Britse krant The Daily Mail en op diens website. Voor Cage genoeg reden om de actrice voor het gerecht te slepen.

Turner zegt dat de passages waren gebaseerd op ervaringen die zij had met Cage terwijl ze samen de film 'Peggy Sue Got Married' opnamen. Dat was in 1986.

Chihuahua

Turner beweerde in haar boek dat Cage twee keer was opgepakt omdat hij dronken achter het stuur zat. Volgens haar werd Cage daarnaast een keer gearresteerd omdat hij een hond zou hebben gestolen. "Hij kwam een chihuahua tegen die hij leuk vond en stopte hem in zijn jas."

Onwaar

De rechter besliste vrijdag dat de beweringen "onwaar" zijn. Ze zouden schade hebben toegebracht aan de reputatie van Cage.

Turner moet de kosten van de rechtszaak betalen en heeft haar excuses aangeboden aan de acteur. Daarnaast maakt ze een onbekend geldbedrag over aan een goed doel, zo meldt Reuters.