AMSTERDAM - Whitney Houston is verdrietig over de uitlatingen die haar ex-man Bobby Brown doet in zijn autobiografie, die volgende maand verschijnt. Dat vertelt de woordvoerder van de zangeres aan het Amerikaanse tijdschrift People.

Donderdag verschenen delen uit het boek in de New York Post. In 'Bobby Brown: The Truth, the Whole Truth and Nothing But' geeft Brown zijn ex de schuld van zijn drugsverslaving.

Ook zegt hij dat Houston, die vijftien jaar lief en leed deelde met de r&b-zanger, alleen maar met hem trouwde om geruchten over haar vermeende biseksualiteit de kop in te drukken.

Fabeltjes

"Whitney probeert haar waardigheid te behouden en kiest ervoor niet kwaad te spreken over de vader van haar kind, zelfs als het alleen maar is om fabeltjes uit de wereld te helpen", laat haar woordvoerder weten.

De 44-jarige Houston en de 39-jarige Brown hadden een tumultueus huwelijk, waaraan twee jaar geleden een einde kwam. De zanger, die hits scoorde met 'My prerogative' en 'Two can play that game', werd meermaals gearresteerd voor drugs- en alcoholgerelateerde zaken.

Afkickkliniek

Houston kampte ook met een drugsverslaving ten tijde van haar huwelijk. Zij kwam twee keer in een afkickkliniek terecht. Houston en Brown hebben een dochter, de 15-jarige Bobbi Kristina.