AMSTERDAM - Sinds de verschijning van zijn single Kamervragen is rapper Lange Frans overstelpt door e-mails van mensen die net als hij geloven in een groot aantal doofpotten, het thema van het nummer.

Veel emails bevatten 'explosieve informatie'. "Er zijn mensen die 100 procent zeker weten dat de Amerikanen Pim Fortuyn geld hebben geboden om de JSF wel door te laten gaan", aldus Lange Frans in een vraaggesprek met NU.nl.

"En er ligt een helder verband tussen de moord op Fortuyn en Van Gogh. Van Gogh had de informatie ook die bij mij binnensijpelt. Hij wilde dat op een grotere manier naar buiten brengen."

Toch is Lange Frans niet bang dat hem hetzelfde overkomt als Van Gogh, die in november 2004 op straat in Amsterdam werd vermoord. "Ik sta er wel bij stil, maar ik stop er niet door", zegt de rapper laconiek.

Ufo's

Ook is Lange Frans nog meer gaan geloven in het bestaan van buitenaards leven. Hij heeft daarin in Robbie Williams een medestander, die volgens Frans binnenkort stopt met zingen om ufo's na te jagen. "Nou is Robbie Williams wel een mafkees natuurlijk, maar ik geloof hem daar wel in."

Hoewel veel doofpottheorieën in Kamervragen worden behandeld, worden de ergste verborgen zaken niet genoemd, meent Lange Frans. "Ik denk dat de ergste doofpot het systeem is waarin we leven. We worden de hele tijd bang gemaakt, en we weten niet eens waarvoor."