AMSTERDAM - Michael Jackson is woensdag opgenomen in een ziekenhuis in Indianapolis, destad waar hij die dag een getuigenis moest afleggen in een rechtszaak overauteursrechten.

De 44-jarige Jackson werd ter observatie en behandeling opgenomen omdat hijzich niet goed en zwak voelde, aldus Brian Oxman, advocaat van de familieJackson. Hij maakt zich erg veel zorgen en is erg nerveus bij getuigenissen.Hij houdt niet van rechtszaken en hij wordt ziek van het feit dat hij steedsnaar de rechtbank moet voor rechtszaken tegen hem die zich opstapelen.

Jackson moest in Indianapolis getuigen in een zaak waarin The Jackson Fiveervan beschuldigd worden de naam en twee liedjes van een andere band uitthuisstad Gary zonder toestemming te hebben gebruikt.

The Jackson Five heetten aanvankelijk Ripples & Waves. Muzikante Elvy Woodarden platenbaas Gordon Keith - die The Jackson Five in 1967 een contract bijSteeltown Recordings aanbood - beweren nu dat Michael, Jackie, Tito, Jermaineen Marlon Jackson die naam gestolen hebben van een andere band uit Gary in dejaren '60. Keith claimt ook dat hij de rechten bezit op twee liedjes die in op het album Pre-History: The Lost Steeltown Recordings verschenen.