AMSTERDAM - Whitney Houston trouwde met Bobby Brown omdat dat haar goed uitkwam, niet uit liefde. Dat beweert haar voormalige echtgenoot in zijn autobiografie 'Bobby Brown: The Truth, the Whole Truth and Nothing But'.

Volgens Brown had Houston compleet andere bedoelingen met het huwelijk. "Ik denk dat Whitney met me trouwde zodat ze haar reputatie kon oppoetsen. Ik had er een ander idee bij, ik wilde haar liefde en haar kinderen."

Brown erkent dat zijn ex-vrouw hevig onder druk stond in die tijd. De media meenden dat Houston ook op vrouwen viel en dat ze een lesbische relatie had met haar assistente Robin Crawford. "Voor Whitney was de enige oplossing trouwen en kinderen krijgen. Dat zou alle speculaties de kop indrukken, of ze nou waar waren of niet", zo schrijft Brown in zijn boek.

Volgens Brown was hun huwelijk mede om die reden gedoemd om te mislukken. "Vanaf het begin zagen we al dat het niet ging werken", aldus Brown.

Cocaïne

In de autobiografie, die volgende maand uitkomt, schrijft Brown ook dat hij zijn cocaïneverslaving te danken heeft aan Houston. "Ik had nog nooit cocaïne gebruikt. Door Whitney kwam ik ermee in aanraking en op een gegeven moment had ik mijn drugsgebruik niet meer onder controle. Ik gebruikte alles wat ik kon krijgen. Van cocaïne tot heroïne."

Houston kickte in 2006 succesvol af van haar drugsverslaving. De Amerikaanse zangeres was van 1992 tot 2006 getrouwd met Brown. Samen hebben ze een dochtertje, Bobbi.

Whitney Houston en Bobby Brown