HILVERSUM - Daphne Bunskoek voert verkennende gesprekken met de VPRO voor een nieuw televisieprogramma. Dat heeft een woordvoerster van de VPRO donderdag bekendgemaakt.

Volgens de woordvoerster worden meerdere ideeeën uitgewerkt met de huidige presentatrice van de programma's RTL Boulevard en RTL Travel Adrenaline.

"Er ligt zeker geen programmavoorstel waar Daphne Bunskoek in past. Het betreft een eventueel nieuw te ontwikkelen programma. Als het al tot een programmavoorstel leidt, moet het nog langs de zendercoördinator en is het niet eerder dan in het najaar op televisie te zien."

Geen verrassing

RTL4 is niet verrast door de gesprekken die Bunskoek met de VPRO voert, blijkt uit een reactie. Volgens een woordvoerder is RTL op de hoogte van haar flirt met de publieke omroep.

"Het driejarig contract van Daphne Bunskoek loopt deze zomer af. Kennelijk is voor haar de tijd rijp om te kijken hoe ze verder wil en ook voor ons is het reden om gesprekken met haar te voeren over haar toekomst bij RTL. Haast hebben we niet, want RTL Boulevard loopt nog tot 27 juni."

Combinatie

Of Bunskoek haar presentatiewerk bij RTL Boulevard en haar reizen voor RTL Travel Adrenaline kan combineren met een uitstapje naar de VPRO, daar wil de woordvoerder in deze fase van de onderhandelingen niets over zeggen.