AMSTERDAM - Perez Hilton schrijft niet meer over Celine Dion, Christina Aguilera, Leona Lewis en Pink. Hij is boos op hun platenmaatschappij Sony BMG.

Die sleepte de populaire blogger eind vorig jaar voor de rechter. "Waarom zouden we het bedrijf dat ons aanklaagt helpen geld te verdienen", schrijft hij op zijn website.

Sony BMG klaagde het enfant terrible van de showbizz aan wegens het online zetten van enkele uitgelekte liedjes van Britney Spears. Hilton plaatste de nummers vorig jaar op zijn website nog voordat het nieuwe album van de zangeres, 'Blackout', in de winkel lag.

Onduidelijk

Volgens Hilton wist hij destijds niet zeker of het werkelijk om nummers van Spears ging. "Toen deze liedjes voor het eerst op het internet uitlekten, was onduidelijk of ze van Britney waren of dat ze nep waren", schrijft hij.

"Bovendien heb ik het nooit mogelijk gemaakt om de muziek te downloaden."

Tactiek

Hoewel de zaak nog niet rond is, heeft de blogger besloten over te stappen op een andere tactiek. Hij zal op zijn website met geen woord meer reppen over artiesten van het grote platenlabel, waarbij ook Justin Timberlake, Whitney Houston en Jennifer Lopez onder contract staan.

"We weten dat onze steun hun artiesten, onder wie enkele van onze favorieten, ontzettend kan helpen", stelt hij. "Elk ander label wil ons te vriend houden."

Invloed

Hilton, die eigenlijk Mario Lavandeira heet, staat bekend om zijn grote invloed in de muziekindustrie.

Zo droeg hij bij aan de doorbraak van Britse artiesten als Mika en Amy Winehouse in Amerika. Onlangs maakte hij bekend dat hij met platenmaatschappij Warner Bros in onderhandeling is over een eigen muzieklabel.