ROTTERDAM - Mariah Carey en Ozzy Osbourne komen nog dit jaar naar Nederland. Op woensdag 8 oktober treedt Mariah Carey op in de Rotterdamse Ahoy'. Het is dan ruim zeven jaar geleden dat ze in ons land zong.

Mariah Carey, dochter van een operazangeres, heeft inmiddels 150 miljoen albums verkocht, vijftien nummer-1-hits op haar naam gebracht en twee Grammy Awards en twee American Music Awards gewonnen. Op dit moment heeft ze een hit met de single 'I Know What You Want' samen met Busta Rhymes.

De kaartverkoop begint zaterdag, aldus impresariaat Mojo. Mojo Concerts kondigde woensdag ook de komst van 'Prince of Darkness' Ozzy Osborne aan. De voormalige 'frontman' van de heavymetalband Black Sabbath is op 9 september in Ahoy' te bewonderen. De spraakmakende entertainer was vorig jaar nog in ons land met zijn metalfestival Ozzfest. Afgelopen kerst had Osborne, die sinds 1979 min of meer solo werkt, nog een hit met de single Dreamer.

Op 9 september zal hij in gezelschap zijn van twee introducé's: HIM en Godsmack. Ook voor Osbourne kunnen vanaf zaterdag kaartjes worden gekocht.