AMSTERDAM - Dierenrechtenorganisatie Peta heeft Britney Spears een bijbaan aangeboden.

"Na je fantastische optreden in 'How I met your mother' te hebben gezien, wil Peta je graag een echte baan als receptioniste aanbieden", schrijft voorzitter Ingrid Newkirk in een open brief aan de zangeres. Het epistel is te lezen op de showbizzwebsite TMZ.

Verantwoording

Britney is door Peta in het verleden vaak tot de verantwoording geroepen. Zo koopt ze voortdurend jonge hondjes bij dierenwinkels, iets waar Peta zich tegen verzet. Maar dat maakt de zangeres een uitstekend verdediger van dierenrechten, vindt Newkirk.

"Jij zou aan bellers kunnen uitleggen dat elke keer dat iemand een hond of kat koopt van een fokker of een dierenwinkel in plaats van er een te adopteren uit een asiel, een dier uit het asiel geen kans heeft om een thuis te vinden."

Bont

Ook het bont waar de gevallen popprinses zich meermaals in hulde, kan de goedkeuring van Peta niet wegdragen.

"Je zou mensen kunnen vertellen over de ellende die vossen, chinchilla's en andere dieren moeten doorstaan in fokkerijen en uitleggen dat moederdieren die in vallen terecht zijn gekomen zo wanhopig zijn om terug te keren naar hun jonkies, dat ze vaak hun been afknagen om te ontsnappen."

Idee

Het idee om Britney in te zetten als receptioniste komt van het gastrolletje dat ze onlangs speelde in 'How I met your mother'.

In de Amerikaanse komedieserie speelde ze de receptioniste van een dermatoloog.