AMSTERDAM - Jort Kelder is verslagen van het nieuws dat zijn vriendin Georgina Verbaan heeft gezoend met een andere man. "Au, spijt en een traan", schrijft hij op zijn weblog.

Van een eenaprilgrap is dan ook absoluut geen sprake, verzekert de oud-hoofdredacteur van Quote. Maandagavond zond RTL Boulevard een amateurfilmpje uit waarin te zien is hoe zijn vriendin hevig zoent met een man.

Noorderlicht

Dat de man in kwestie als twee druppels water lijkt op VPRO-presentator Pieter van der Wielen, met wie Verbaan momenteel het programma Noorderlicht presenteert, is ook Kelder opgevallen. "Mijn geliefde G is kennelijk ingescheept op het ms. Noorderlicht", merkt hij op. "Goed voor de kijkcijfers, ongetwijfeld."

Kelder ontkent dat het om een eenaprilgrap zou gaan. "Of het een grap is? Hou het maar op een boze droom", schrijft hij. Het management van Verbaan weigert in te gaan op de kwestie. "Ik ben heel blij dat ik het privéleven van mijn cliënt niet met de media hoef te bespreken", zegt manager Amber de Vente.

Kelder eindigt zijn verhaal gelaten. "'Women never see what you do for them; they only see what you didn't.'"