AMSTERDAM - Manon Thomas heeft haar stem geleend voor het navigatieprogramma TomTom. De voormalige tv-presentatrice vond zelf echter dat ze de weggebruikers met een te zwoele stem rondleidde, dus nam ze een nieuwe versie op.

"Mijn stem klonk te hijgerig", zo zei ze tegen het AD. Thomas nam in eerste instantie een "jolige en uitgelaten" versie op, waarbij ook pikante opmerkingen werden ingesproken.

Ze raakte hier echter over aan het twijfelen toen ze de navigatie eenmaal had ingesproken. "We hebben alles opnieuw opgenomen omdat we geen link willen met de blootaffaire", zo verklaarde Sybolt Harkema tegen De Telegraaf.

Harkema, directeur van het Delftse bedrijf Navigatiestemmen, refereert hierbij aan het filmpje en foto's van Thomas die vorig jaar november op het internet uitlekte. Hierin stapte zij naakt uit een jacuzzi en stond in nietsverhullende en sexy poses.

Thomas is niet de eerste BN-er die haar naam leende voor de TomTom. Ook Kim Holland, Emile Ratelband, Hans Kazàn, clown Bassie en Marijke Helwegen namen hun stemmen al op.