AMSTERDAM - Bart Peeters wil zijn televisiewerk in België opgeven. De Vlaming wil meer tijd vrijmaken voor zijn muziekcarrière, zo zegt hij in een interview met NU.nl.

Zijn laatste album Slimmer Dan De Zanger werd in België al meerdere malen platina en zijn optredens zijn altijd uitverkocht. Peeters wil het nu in Nederland gaan proberen.

"Ik ga mijn presentatorschap bij Belgie 1 opgeven", zegt Peeters in het vraaggesprek. "Ik vind muziekmaken leuker. De vorige keer dat ik in Carré speelde, moest ik snel weer weg voor tv-opnames. Dat wil ik niet meer. Ik wil het nu met rust doen."

Beperkingen

Ook de beperkingen van het televisiewerk staan Peeters steeds minder aan. "Ik mag op de publieke zender niet voor mijn mening, smaak of politieke voorkeur uitkomen."

"Ik zei laatst tijdens Eurosong (de voorselectie voor het Eurovisie songfestival) over een deelnemende band: 'Op de zevende dag was God vermoedelijk dronken en schiep hij de Paranoiacs.' Een flauw en ongevaarlijk grapje. Maar als je ziet hoeveel haatmail er binnen kwam vanuit de Katholieke gemeenschap, niet normaal. Toen dacht ik: twee miljoen kijkers? Je mag ze hebben!"