WESTENDORF - Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft een contract voor drie jaar bij de TROS getekend. Dat werd donderdag bekendgemaakt in het Oostenrijkse skioord Westendorf.

De vriendin van zanger Jan Smit gaat meerdere programma's voor de omroep maken. Momenteel presenteert ze daar al talentenjacht Twinzz.

Cabau van Kasbergen maakt nu ook nog enkele programma's voor BNN, maar daar gaat ze mee stoppen.

Verjongen

Peter Kuipers, directeur Media van de omroep, ziet haar als een belangrijk gezicht voor 'De Grootste Familie van Nederland'. "Met het aantrekken van Yolanthe willen we de uitstraling van de TROS verjongen."

Hij erkent dat het kijkcijfer van Twinzz (afgelopen donderdag 735.000 kijkers) nog wat tegenvalt, maar denkt dat dat aantal in de fase van de live-shows zeker zal toenemen.

Inbreng

Cabau van Kasbergen is in haar nopjes met het TROS-contract. "Ik ga dit jaar nog een grote show en een ander tv-programma presenteren. Hoe die eruit gaan zien kan ik nog niet zeggen. Eigen inbreng is voor mij erg belangrijk. Mensen kennen mij als de gekke, sexy Yolanthe, maar met zaken als geloof, filosofie en luisteren naar verhalen van mensen wil ik ook graag wat doen."

Een programma samen met vriend Jan Smit staat vooralsnog niet in de planning, maar het verse TROS-gezicht sluit dat zeker niet uit.