AMSTERDAM - De Duitse lichtkunstenaar Gert Hof heeft Anouk Teeuwe gematst voor haar concerten in de Arnhemse Gelredome.

"Haar budget was ontoereikend", vertelt hij donderdag in de Volkskrant. "We hebben toch toegestemd. Ik hoorde haar muziek. Ik hou van haar stem. Die raakt mijn hart en ziel. Ze doet me in haar ballads aan Joni Mitchell denken."

Madonna

Hoewel de 32-jarige zangeres op een korting kon rekenen, heeft Hof sterren van formaat regelmatig de deur gewezen. "Madonna was ook geïnteresseerd, maar haar begeleiders morrelden aan het budget", legt hij uit. "Het is geen armlastige dame, Je gaat dan toch niet over een paar euro bakkeleien?"

Ook de King of Pop moest het stellen zonder de spectaculaire lichteffecten van de 56-jarige Hof. "In 2002 heb ik onderhandeld met het management van Michael Jackson. Maar er kwamen allerlei eisen op tafel. Als iemand tegen mij zegt: eerst wat rood, en dan graag groen, houdt het op. Ik sluit geen compromissen."

Zonnebril

Muziekliefhebbers die op vrijdag of zaterdag komen kijken naar Anouk moeten wellicht hun zonnebril meenemen. "We gaan met 56 schijnwerpers werken die ik eigenlijk alleen voor shows in de buitenlucht benut", vertelt Hof.

"Het licht ervan reikt tot meer dan zestig kilometer hoogte. Dat zal binnen spectaculaire effecten geven. We zijn er met dertig man."