LAGUNA BEACH - De politie heeft dinsdag Richie Sambora gearresteerd omdat hij dronken achter het stuur zat. De Bon Jovi-gitarist werd 's avonds laat van de weg gehaald bij Laguna Beach in Californië.

De politie heeft ook bekendgemaakt dat het 10-jarige dochtertje van Sambora bij haar vader in de auto zat op het moment dat hij werd aangehouden. Ook de vriendin van de 48-jarige gitarist zat in het voertuig.

Op 7 mei moet Sambora voor de rechtbank verschijnen wegens rijden onder invloed. Als blijkt dat het alcoholpromillage in zijn bloed ten tijde van de arrestatie boven het toegestane minimum was, wordt hij mogelijk vervolgd.

Kliniek

Vorig jaar werd de gitarist twee keer opgenomen in een ontwenningskliniek wegens een alcoholverslaving. "Ik dronk gewoon te veel en ik moest alles weer even op een rijtje krijgen", zei hij daarna in een interview met de Amerikaanse zender NBC.

Sambora had tot vorig jaar een relatie met actrice Denise Richards. Daarvoor was hij getrouwd met actrice Heather Locklear. Met haar kreeg hij een dochter.

Richie Sambora gearresteerd