AMSTERDAM - Wendy van Dijk heeft haar excuses aangeboden aan modeontwerpster Marcha Hüskes voor het kopiëren van een ontwerp van haar. Ter compensatie zijn beide partijen "tot een overeenkomst gekomen".

Dat zei Wendy van Dijk woensdagavond in de uitzending van het tv-programma RTL Boulevard.

Een lichtblauw zomerjurkje dat V&D onder de vlag van zijn Wendy van Dijk-collectie te koop heeft, lijkt wel erg op een ontwerp van Hüskes. Van Dijk zei woensdagavond dat ook zij bij het zien van beide jurkjes dacht: "Dit kan niet!"

Reclameposter

Hüskes vertelde woensdagochtend in De Telegraaf dat ze de Wendy-jurk op een V&D-reclameposter zag en dacht "dat is mijn jurkje!".

Ze kocht het kledingstuk en constateerde dat het op precies dezelfde manier in elkaar zit als haar kleedje. Alleen de prijs verschilt nogal. Hüskes vraagt 364 euro, terwijl de winkelketen 39,95 op de kassa aanslaat.

Inspiratie

Van Dijk vertelde woensdag dat zij voor de V&D-collectie met haar naam verschillende favoriete kledingstukken aandraagt ter inspiratie voor de ontwerpers. Het jurkje van Hüskes zat daar tussen. "

Ik heb me nooit gerealiseerd dat ze de kleding die ik meenam zo erg zouden namaken. Ik vind dit echt verschrikkelijk en sta er helemaal niet achter."

Van Dijk benadrukte dat er geen kwade opzet in het spel is. Beide partijen hebben zich na een gesprek woensdag verzoend.