AMSTERDAM - Hans Klok is alweer drie maanden terug in Nederland, maar Las Vegas blijft lonken. "Ik ben een echte Hollander", aldus de illusionist. "Ik hou ervan om in mijn werkplaats in IJmuiden trucs in elkaar te knutselen, maar het wordt langzamerhand weer tijd om terug te gaan naar Las Vegas."

Klok noemt het afgelopen jaar "het mooiste jaar uit mijn leven, het meest bijzondere wat ik ooit heb gedaan."

De 39-jarige magiër bracht vorig jaar negen maanden door in de Amerikaanse gokstad, waar hij samen met zijn assistente Pamela Anderson een magische show op de planken bracht. Klok kon goed opschieten met de voormalige Baywatch-ster.

"De chemie tussen ons klopte", zegt hij. "Ze bleek een vreselijk leuke vrouw te zijn, die er helemaal voor in was. Het zal me mijn leven blijven achtervolgen. Je kunt het slechter treffen."

Geruchten

Al snel waren de geruchten niet van de lucht. In Amerika en recentelijk ook in Groot-Brittannië zijn diverse media ervan overtuigd dat de blonde illusionist, die in Nederland nooit een geheim heeft gemaakt van zijn homoseksualiteit, de laatste verovering van de rondborstige seksbom zou zijn.

"Die geruchten voeden we zelf natuurlijk ook", zegt Hans. "Ze hangt de hele dag aan me, ze zit nog net niet met haar handen in mijn broek. Het is haar ding. Ze is al vijftien jaar wereldwijd een sekssymbool, van wie iedereen verwacht dat ze zich zo gedraagt. Je kunt via internet zo uitvogelen dat ik al zeventien jaar een vriend heb."

Partner

Voor Kloks partner Frank was er het afgelopen jaar weinig tijd. "Mijn vriend heeft een eigen zaak als fysiotherapeut en is drie keer langsgeweest in Vegas", vertelt de illusionist.

"Het hoort bij mijn leven, wat dat betreft ben ik een zigeuner. Ik wil de wereld over reizen. Hij heeft het ook heel erg druk, maar de wereld is tegenwoordig zo klein met internet en webcams. Het was nu wel extreem dat we negen maanden bij elkaar vandaan waren, maar we zijn nog samen, dus het zit goed tussen ons."

Tournee

De komende tijd kunnen de twee ook weer weinig van elkaar genieten, want Hans zit middenin de voorbereidingen voor zijn tournee 'Beauty of magic', die op 2 april van start gaat en hem langs theaters in Nederland en Duitsland brengt.

Kinderen

Pamela Anderson is niet van de partij bij deze show. "Ze wilde niet mee op de Nederlandse toer omdat ze niet te lang bij haar kinderen vandaan wilde zijn", vertelt Klok. "We gaan wel surprise-optredens doen, zoals onlangs in Berlijn. We willen shows doen in Londen en Parijs en ze komt zeker naar Amsterdam."

Hoofdstuk

Als de tournee eropzit, is er nog geen tijd voor rust. Klok heeft al aanbiedingen liggen voor shows in onder meer China, Macau, Japan, Dubai en Canada. "Misschien doe ik wel een tournee door Amerika, maar ik ga in ieder geval terug naar Las Vegas. Het afgelopen jaar was gewoon een mooi hoofdstuk één."