AMSTERDAM - Junkie XL heeft te doen met Britney Spears. De Nederlandse dj zegt het schrijnend te vinden dat de popzangeres zo aftakelt in het openbaar. "Het zal mij niets verbazen als ze een keer zelfmoord pleegt", zo zegt hij in een vraaggesprek met NU.nl.

"Ik vind het sneu voor Britney dat de hele wereld handenwrijvend klaarstaat om haar kapot te zien gaan", zegt de dj, die in het echt Tom Holkenborg heet.

"Natuurlijk heeft ze domme keuzes gemaakt, maar vergeet niet dat ze een heftig leven heeft gehad. Ze is altijd gepusht door haar ouders en managers en is in een industrie terecht gekomen waar ze niet tegen kan. Het zal mij niets verbazen als ze een keer zelfmoord pleegt. Dat ze er gewoon uitstapt."

Holkenborg, die remixen maakte voor Justin Timberlake, Coldplay en Britney Spears, zegt de zangeres nog nooit te hebben ontmoet.

Keuzes

"De meeste samenwerkingen die ik doe zijn niet één op één. Feedback krijg ik meestal van het management. Maar iemand als Britney Spears heeft natuurlijk een hele andere carrière dan mensen zoals Madonna of Robert Smith van The Cure. Zij maken zelf hun keuzes, bij Britney wordt veel geinitieerd door door de platenmaatschappij of het management."