AMSTERDAM - Hoewel Emile Ratelband vorige week nog een emotionele oproep aan zijn vrouw Monica deed, lijkt hij het nu niet heel erg meer te vinden dat zijn echtgenote hem verlaten heeft. In een interview met Privé hangt de positiviteitsgoeroe alle vuile was buiten.

Twee weken geleden verliet Monica Ratelband zonder een bericht achter te laten. Hun dochtertje van zes maanden nam ze mee. Tegen vrienden zou Monica gezegd hebben dat haar man "gestoord en levensgevaarlijk" is.

"Laster", zo zegt de 59-jarige Ratelband in het weekblad. "Ik ben niet gek, zij is gek! Dat wijf is hartstikke gestoord. Ze heeft met iedereen ruzie en heeft drie jaar in onmin geleefd met haar ouders."

Psychiater

Ratelband zegt verder dat zijn vrouw onder behandeling van een psychiater is. "Moon heeft me verteld dat ze drie keer is aangerand in haar leven, maar volgens mij verzint ze dat gewoon."

Op de vraag of Ratelband zijn vrouw enkele maanden geleden op de snelweg uit de auto heeft gezet, zoals ooggetuigen beweren, antwoordt de positiviteitsgoeroe: "Dat kan best. Zo ben ik. Maar als ik roep: 'Flikker op! Val dood!' dan bedoel ik dat niet létterlijk!"

Blij

Ratelband, die drie keer eerder getrouwd is, zegt nog steeds van Monica te houden. "Ik ben harstikke blij met haar geweest. Ik houd ook nog van haar."

Ratelband weet ook niet wat hij fout doet, zo zegt hij in Privé. "Ik ben krachtig, energievol en ik ben een goed mens met gevoel. Ik maak het ontbijt, kook, doe de afwas en de was. Ik weet niet wat ik verkeerd doe."