AMSTERDAM - Steve-O, die onlangs werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, kreeg als baby al alcohol toegediend. Dat onthult de 33-jarige Jackass-ster op zijn weblog.

Op zijn MySpace-pagina is hij openhartig over het alcoholprobleem van zijn moeder en zijn eerste ervaringen met alcohol. Steve-O zegt dat de verslaving van zijn moeder veel impact heeft gehad op zijn kindertijd.

Zo gaven zijn ouders hem toen hij nog baby was alcohol tijdens een vliegreis. Volgens Steve-O wilden ze niet met een krijsende baby in het vliegtuig zitten.

Kanker

Daarnaast onthult de Jackass-ster dat zijn moeder zelfs een keer tegen familie zei dat ze kanker had, zodat ze dronken in bed kon blijven liggen.

Machteloos

"Ik ben altijd machteloos geweest tegenover alcohol, omdat mijn moeder haar hele leven dronk. Ik heb er nooit voor gekozen om ertegen te vechten", zo schrijft hij.

Steve-O wordt momenteel behandeld voor zijn manische depressie en kampt met een drugs- en alcoholverslaving. Hij zegt dat hij zijn moeder inmiddels heeft vergeven.